Discuția pentru alegerea telefonului este de când lumea. Sau mai bine zis, de când au apărut telefoanele astea inteligente și parcă e la modă să ai cel mai nou telefon disponibil. E o idee să ții telefonul 3-4 ani de zile, dar e o idee să îl schimbi și anual. E posibil să ieși cu mai mulți bani dacă folosești programele de buyback.
Depinde de fiecare, depinde cât de bun ești în a negocia și a obține un preț bun pe produsul vechi. Cred că acolo este punctul culminant.
În fine, trecând peste partea de vânzări hai să discutăm despre perioadele optime de a cumpăra un telefon mobil.
Știm că există perioade în care telefoanele sunt ok de achiziționat.
Cum procedez eu în momentul în care doresc să îmi iau un telefon?
Aleg varianta cea simplă, cea în care nu trebuie să cumpăr cel mai nou telefon de pe piață, nu aleg numărul 1, pe care nici nu mi l-aș permite de altfel.
Dar caut varianta ceva mai ieftină, caut modele best buy. Am avut Nexus, am trecut pe Oneplus, am avut telefoane cu un raport calitate preț decente, suportabile pentru ceea ce oferă. Acum nici să vreau nu mi-aș permite Pixel, de exemplu.
Așadar, când vreți să luați un telefon ar fi bine să vă documentați înainte. Încercați să mergeți pe telefoane bune, dar să urmăriți și lansările.
Cel mai bun exemplu ar fi următorul. Am bătut la cap câțiva prieteni o lună de zile: nu luați Samsung S23 că S24 e deja pe piață și în 2 săptămâni apare S25. De ce să dați banii pe așa ceva când se va scumpi masiv în perioada următoare?
Uite că S24 a apărut, ei au dat 5500+200 de lei pe asigurare și în banii ăștia putea să meargă spre un Xiaomi ce are o cameră mult mai bună.
Evident că, după o lună de zile, S23 a ajuns undeva la 2800 de lei în campaniile de reduceri. Așadar, investigați și luați telefoanele în perioadele optime.
Adaugă un comentariu