În articolul de față o să discutăm despre ce ne doare cel mai mult: telefonul. Mai exact o să răspundem, pe cât posibil, la întrebarea: de ce se încălzește smartphone-ul/ telefonul nostru și care sunt motivele pentru care se întâmplă asta.
Sigur că nu putem să depistăm toate problemele, dar voi enumera pe cele cu care m-am mai întâlnit.
Când ești blogger ai șansa să testezi tot mai multe gadgeturi. Iată că, eu chiar am pățit să și stric câteva telefoane. Dar m-au înțeles băieții și și-au dat seama că i se poate întâmpla oricui.
Ideea este că mi-au trecut prin mână atât telefoane performante, cât și telefoane mai puțin importante. Unele se încing, altele… se încălzesc.
De multe ori, în testele mele, am folosit un termometru cu laser ca să verific temperatura fiecăruia în parte. Cele mai solicitate erau în momentele în care le făceam testele sintetice, dar și în momentele în care le puneam la treabă, în jocuri.
Probleme erau și atunci când era foarte cald afară și le butonam. Dacă erau 40 de grade… sigur erau probleme. Acum, pe timp de iarnă nu se pune problema de așa ceva.
Ce se poate încălzi la un telefon?
Sigur, nu dăm foc telefoanelor, exact ca cei de mai jos:
O să enumăr câteva lucruri:
- procesor
- procesor grafic
- modul radio
- camera foto
- ecran(touchscreen)
- lanterna
Cum se pot rezolva problemele cu încălzirea?
Nu știu dacă ne poate ajuta cineva în afară de service sau de garanție. Cel mai probabil s-a întâmplat ceva cu acesta. Dacă este un telefon nou… nu ai de ce să îl mai păstrezi. Ai dreptul să îl returnezi în 14 zile.
Lanterna
Pe lângă faptul că este o mare consumatoare de energie, aceasta poate să te deranjeze când nu te aștepți. E posibil să îți facă probleme mari.
Camera foto
Sunt momente în care se blochează. Câteodată nu merge deloc, alteori nu vrea să pornească sau se încinge. Să sperăm că dacă treci prin asta să fie din cauza problemelor software, nu hardware.
Ecranul
De obicei, problemele sunt din fabrică sau a suferit șocuri mecanice. În cazul ăsta nu prea merită să îl repari. Dacă s-a stricat, costurile de reparare sunt cam mari.
Procesorul
Sunt persoane care își bagă nasul în telefon. Unii chiar îl overclock-ează. Oameni buni, nu este PC să ai super răcire. Nu mai instalați aplicații aiurea.
Dacă totuși nu ați făcut nimic la telefon intenționat este posibil să aveți ceva viruși pe telefon. Vedeți ce aplicații ați descărcat. Dacă sunt din Google Play mai rar să se întâmple asta, dacă sunt din altă parte… așteptați-vă la orice.
Dacă telefonul se încălzește în timpul convorbirilor este posibil să ai o problemă cu un modul radio. Este posibil să caute rețeaua și să consume foarte multă baterie. De cele mai multe ori, lucrul ăsta se întâmplă la telefoanele foarte ieftine, în 4G. Poate că în 5G lucrurile vor sta diferit. Dar pentru asta mai avem de așteptat.
Numărul de aplicații în fundal
Dacă este un telefon cu specificații mici este posibil ca aplicațiile din fundal să îi facă rău. Nu folosi tot felul de boostere, ci mergi pe cele clasice. Mie mi se pare light CCleaner.
Puteți reduce și performanțele telefonului. Asta se poate face cu programe dedicate de genul EaseUS Coolphone. Totuși, mi-ar plăcea să știu dacă sunt aplicații actualizate recent. Aceasta nu mai este actualizată de ceva timp.
Altfel, am văzut că tot mai multe telefoane, chiar și când vorbim de noua versiuen de android, vorbim de o îmbunătățire a managementului de aplicații din fundal. Dacă aveți posibilitatea unui upgrade… nu ezitați să o faceți.
Danniel a zis
Al meu se incalzeste cand ma joc Clash Royale. O sa tin cont de sfaturile din acest articol.