Placa video este una dintre cele mai importante lucruri atunci cand vorbim de un sistem pentru jocuri. Daca putem sta cu un procesor mai vechi, pe un socket mai vechi.
Din punctul meu de vedere, platforma se schimba la cateva generatii, pe cand placa video trebuie sa fie schimbata un pic mai des.
Inca o data, ma refer la cei care doresc sa isi faca o configuratie pentru jocuri, nu pentru cei care vor un calculator pentru a intra pe Facebook sau pentru a vedea un film.
Pentru acestia, ultimele versiuni de placi video integrate in procesor sunt suficiente si chiar isi fac treaba foarte bine.
Cea mai buna placa video de 300 de lei
Din experienta de pana acum, am observat ca exista o cerere foarte mare pentru cei care aleg sa isi achizitioneze o placa video de 300-350 de lei.
Din punctul meu de vedere, aceste placi video sunt mai mult decat suficiente pentru cei care:
- nu au un sistem performant
- nu dispun de un procesor din seriile I3, I5
- nu dispun de un monitor cu rezolutie FULL HD
Acestea sunt mai mult decat suficiente pentru cei care au platforme vechi, celor pe AM2 sau celor pe socket 775 de pe Intel.
Cum aleg o placa video de 300 de lei?
Tendinta este spre consum cat mai mic de energie. Placile noi video, in special cele produse de nVIDIA, au inceput sa consume tot mai putin. Consumul mai mic de energie face ca placile video ieftine sa nu aiba nevoie de o sursa foarte puternica. Unele dintre ele chiar nu au nevoie nici de alimentare de 6 pini.
Asta inseamna ca placa video ar trebui sa fie suportata de majoritatea surselor de alimentare. Din pacate, exista persoane care si-au cumparat PC gata asamblat, iar producatorul de cele mai multe ori alege variante foarte ieftine, de proasta calitate.
Dar si asa, placile video ieftine consuma maxim 100W, iar sistemul ar trebui sa functioneze fara probleme cu noua placa video.
Recomandare placa video de 300 de lei
In momentul de fata, pe piata, cele mai bune placi video de ~300 de lei sunt cele de la AMD. Asadar, va puteti indrepta fara grija spre un model R7.
Intre timp a aparut si generatia noua de placi video de la nVIDIA. Performantele nu sunt foarte mari fata de vechile generatii, insa, daca sunteti fani nVIDIA, puteti alege 730 GT sau poate chiar 740 GT.
Daca doriti mai multe informatii referitoare la placile video, semnificatii tehnice si nu numai, va invit sa cititi articolul acesta.
Are nevoie de alimentare de 6 pini, asa ca va trebuie o sursa care sa aiba minim 500 W.
In jocuri consuma ~180 de wati, iar temperatura ar trebui sa stea pe la 50 de grade. Am spus pe la pentru ca, in functie de cum aveti wire management, in functie de cat de bine raceste carcasa voastra calculatorul pot diferi valorile.
Sper ca sfaturile de mai sus sa va ajute sa va alegeti placa video. Chiar daca eu am recomandat acest AMD, la fel de bine pot fi si alte variante mai bune sau mai proaste. Aveti mai jos un formular de comentarii si orice discutie la subiect este bine venita, la fel orice completare sau problema cu o astfel de placa video este acceptata. In felul acesta cititorii vor putea alege un produs bun, care sa nu aiba probleme.
Adaugă un comentariu