În primul rând trebuie să analizăm ofertele de pe piață, iar ca să putem face acest lucru trebuie să ne informăm foarte bine înainte. Spre exemplu la aceste electrocasnice, hotele, putem găsi două mari grupe în care se pot încadra: hote cu evacuarea aerului afectat și hote cu aer filtrat, acele hote care permit recircularea aerului din încăpere. Iar pentru a face o clasificare cât mai corectă am să vă vorbesc mai întâi despre hotele cu aer filtrat.
Așa cum am spus și în rândurile de mai sus, acele hote care permit recircularea aerului filtrat în încăpere fără să fie nevoie de ieșirea acestuia în exteriorul încăperii. La aceste hote trebuie să menționăm câteva avantaje și dezavantaje. Iar printre avantaje enumerăm: montarea foarte rapidă și foarte simplă (deoarece această hota nu necesită găurirea peretelui în exterior pentru a scoate aerul afară), bucătăria se poate amenaja după bunul plac (și aici mă refer că nu trebuie să țineți cont neapărat de peretele găurit sau să aduceți aragazul cât mai aproape de perete sau de hota), mai trebuie adăugat și faptul că dacă nu aveți un perete exterior în bucătărie ca să puteți să scoateți aerul afară, această hotă cu aer filtrat este singura soluție utilizabilă și recomandată.
Și pentru că am enumerat câteva avantaje acum am să scriu aici și câteva din riscurile pe care sunteți dispuși să le faceți dacă vă doriți un asemenea produs electrocasnic. Dacă aveți probleme cu așa numita căldură din bucătărie pe timpul gătitului, vă sfătuiesc să nu luați o astfel de hotă pentru că aceasta elimină doar parțial mirosurile, iar căldura este aceeași, pentru că aerul recirculat nu are cum să scape de căldura, astfel că pe timpul verii, aceasta poate deveni un adevărat coșmar și un dușman al bucătăriei.
Tot aici mai spunem și de faptul că filtrul acestei hote trebuie schimbat la două trei luni pentru o funcționare eficientă, mai ales dacă sunteți un împătimit al gătitului, trebuie să aveți o grijă sporită la exploatarea filtrului și a hotei respective, bineînțeles aceasta aducându-vă și câteva costuri suplimentare. Și pentru a închide acest capitol al dezavantajelor mai spun și despre faptul că o hotă cu aer filtrat de aceeași capacitate cu o hotă cu evacuarea aerului este mult mai slabă, decât cea din urmă, pentru că motorul hotei cu aer filtrat este mult mai solicitat decât la o hotă cu aer evacuat, ceea ce înseamnă că această hotă nu are o viață foarte lungă.
Și dacă am tot scris despre avantaje și dezavantaje pentru o hotă cu aer filtrat a venit și rândul hotei cu aer evacuat, printre lucrurile pe care trebuie să le rețineți este vorba despre eficiența pe care aceasta o are în mometul evacuării aerului din timpul gătitului, te scapă mult mai repede de mirosurile din bucătărie, pe lângă acest lucru amintesc și de faptul că pe timpul verii prin evacuarea aerului din timpul gătitului se menține o temperatură constantă plăcută, fără să simți că te sufoci.
Și pentru a nu lăuda prea mult hotele cu evacuarea aerului amintesc și câteva dezavantaje ale acesteia: dacă vara poate fi de un real folos, iarna poate provoca neplăceri din cauza răcirii camerei. Este mult mai eficientă dacă gaura de evacuare este mare, iar calea către aceasta nu este afectată de diferite prelungiri sau cotituri, însă cel mai mare dezavantaj îl reprezintă găurirea peretelui exterior.
Adaugă un comentariu