Tehnologia a fost descoperită și brevetată de cei de la Intel încă din 2002, de la apariția vechilor Pentium 4. Aceasta permite execuția simultană, pe un singur nucleu a două fire de execuție diferite, dând impresia că se comportă ca 2 nuclee CPU distincte. Adică veți putea face mai multe lucruri simultan.
Ca să înțelegem mai bine, ar trebui să ne imaginăm că mâncăm ceva cu o mână. Mestecăm, ducem mâna după mâncare, mâncăm, ducem mâna după mâncare, dar când ți-e foame, nu mănânci cu ambele mâini?! Cu alte cuvinte, HyperThreading ne ajută să facem mai multe lucruri simultan.
Dacă vrem să ne documentăm mai mult putem să citim acest articol în care ni se explică unitățile de execuție, memoria Cache și întreg procesul.
În momentul de față ne putem folosi în multe domenii de HyperThreading. Gândiți-vă la editarea video: 1 frame este procesat de un thread și următorul frame este procesat cu ajutorul HT. Aproape că se micșorează la jumătate timpul de randare. Diferențele acestea le-am observat din experiența între un 4570 și un 4790 pe care le folosesc la randarea video.
În concluzie, dacă aveți de gând să achiziționați un procesor cu HyperThreading este o decizie bună, însă ar fi mai bine să alegeți unul cu mai multe procesoare fizice.
Adaugă un comentariu