A venit vremea să discutăm și despre laptopurile de buget. M-am gândit că ar trebui să mă pun în postura unei persoane care are în jur de 3500 de lei și dorește să își aleagă un laptop. Pe parcursul articolului vreau să vă prezint câteva opțiuni pentru un laptop de 3500 de lei.
Avantajul unui buget atât de permisiv este că poți să îți iei ceva ok, de calitate. În limita de 3500 – 4000 de lei se găsesc soluții foarte bune atât pentru gaming, dar și pentru alte activități. Nu cred că este cazul să vă îndreptați spre ceva second hand, în cazul acesta. E un risc prea mare, iar un laptop nou, cu o configurație decentă, se poate găsi și nou.
Eh, de la această sumă discutăm despre configurații din ce în ce mai bune, aproape de top. Așa cum îmi place mie să spun, se pot număra FPS-urile. Asta dacă veți dori să luați un laptop pentru jocuri.
Mai toate brandurile oferă soluții decente în această categorie de preț. M-am gândit că ar fi bine să fac câteva recomandări pe categorii.
Laptop pentru jocuri de până în 3500 de lei
Eh, am tot dus discuția spre jocuri, în rândurile de mai sus. M-aș orienta foarte bine spre o răcire foarte bună a laptopului. Suntem într-un prag critic, în care plăcile video sunt destul de performante și degajă foarte multă caldură. Faptul că răcirea nu ne este dezvăluită de către producători, de cele mai multe ori, ne pune anumite semne de întrebare.
Eu m-aș mulțumi cu o placă video mai performantă și cu un procesor mai puțin performant. Pentru jocuri, placa video va trage „în cârcă” laptopul. Dezavantajul va fi că se va încălzi destul de mult. Mă gândesc la modele precum 950M, 960M. Cam pe acolo ne încadrăm în bugetul acesta.
Laptopuri destinate jocurilor, cu răcire decentă sunt modelele de la:
- Asus, seria Republic Of Gamers
- Lenovo, seria IdeaPad
- Acer Aspire V
Iată și câteva modele recomandate de mine
ASUS TUF F15 FX506LI
- FHD 144Hz
- Procesor Intel® Core™ i5-10300H (8M Cache
- up to 4.50 GHz)
- 8GB DDR4
- 256GB SSD
- GeForce GTX 1650 Ti 4GB
- No OS
- Bonfire Black
Lenovo IdeaPad 3 15IIL05
- Intel® Core™ i7-1065G7
- 15.6″ Full HD
- 8GB
- 512GB SSD
- Intel® Iris® Plus Graphics
- FreeDOS
- Platinum Grey
Un model business mi-ar plăcea să aibă o construcție foarte bună, să fie materialele de calitate, iar configurația să o trec pe planul 2. Nu avem nevoie de I7 pentru un laptop de business, ci mai degrabă o tastatură bună, un design foarte bun.
Mai nou, au apărut aceste ultraportabile. Găsim unele și cu touchcreen, destul de interesante. Totul este să vedem exact ce vom face cu ele, dacă merită să investim într-un astfel de gadget. În 3500 de lei, dacă ne orientăm spre un gadget cu touchscreen, este posibil să găsim un model care nu are un display tocmai ok, culorile nu sunt atât de ok. Luați în considerare și acest aspect.
Laptopuri pentru editare foto și video, pe același buget
Pot fi confundate foarte ușor de cele de gaming. Marea întrebare se pune în felul următor: display-ul… are culorile potrivite?!
De multe ori ne uităm la configurație, dar nu ne uităm și la display. Mai ales într-un domeniu ca cel al editării foto și video.Trebuie să avem un display foarte bun, competitiv, pentru a nu fi probleme în editări.
Cu cât avansați mai mult în domeniu, cu atât veți simți nevoia să calibrați monitorul, să folosiți programele profesionale calibrare. Mă gândesc și la cele semiprofesionale precum Spyder, dar cu care vă faceți treaba mai mult decât bine.
Laptopuri convenționale
Unii le mai denumesc și laptopuri convertibile. Sunt acele modele care se pot îndoi, se pot face tablete, dar au si touchscreen. Mie îmi plac aceste modele, dar trebuie să recunoaștem că nu toată lumea își poate permite așa ceva. În bugetul de 3500 de lei găsim ceva modele interesante, cu performanțe foarte bune.
Pe lângă performanțe avem câteva modele foarte, foarte interesante din punct de vedere al construcției și al display-ului.
Adaugă un comentariu