Am avut ceva probleme cu un site. Pur și simplu piticii din creier nu îmi dădeau pace și nu știam de ce funcționează prost. S-a dovedit că nu erau mari probleme, ci s-a rezolvat cu o simplă dezactivare de temă.
Probabil că la migrarea pe un VPS nou s-au întâmplat nefăcute și ceva s-a stricat pe acolo. Nu pot să îmi imaginez, dar ideea era că funcționa mai prost decât înainte unde resursele erau mult mai puține.
Așadar ideea articolului a venit de acolo. Sper ca următoarele rânduri să vă ajute să diagnosticați problemele.
Diagnosticarea erorilor pe WordPress
Sigur că ar trebui să citiți cu atenție documentația și să înțelegeți ceva din ea. Eu nu sunt un profesionist, dar sunt pasionat de domeniu și îmi place să învăț tot mai multe.
WP DEBUG
Vorbim de 3 linii de comandă ce vă ajută să vedeți, în mare, care sunt problemele. Liniile de mai jos se adaugă în wp-config.php. Fișierul se găsește în rădăcina blogului.
Nu vă speriați de erori decât dacă sunt de genul: critical error. Dacă aveți warning-uri sau funcții nedefinite mai puteți trece cu vederea. De multe ori lucrurile astea provin de la o temă prost actualizată, de la un plugin neactualizat.
define("WP_DEBUG", true); define("WP_DEBUG_DISPLAY", true); define("WP_DEBUG_LOG", true);
Debug Bar
Există un plugin pentru wordpress ce vă ajută să faceți debug. Este util pentru majoritatea oamenilor. Eu unul n-am știut de el până zilele trecute. Pluginul este disponibil aici.
Identificarea erorilor cu ajutorul PHP
Sigur, și mai sus e tot php, dar acum ar trebui să aveți acces la php.ini. Dacă sunteți pe shared greu de crezut că vă oferă cineva acces. Acestea se pun în php.ini iar apoi urmați calea și identificați erorile.
error_reporting = E_ALL | E_STRICT error_log = /var/log/php_error.log
Adaugă un comentariu